编程语言

img lynnboy

1.3.3 - [defns.dynamic.type] - 【定义.动态.类型】

发表于2004/10/29 2:50:00  1105人阅读

请不要转载本文;请不要以任何形式重新出版,发布本文;请在下载本文 24 小时内将其删除;禁止将本文用于商业目的。

1 General [intro]

1.3 Definitions [intro.defs]

1.3.3 dynamic type [defns.dynamic.type]

 

1 综述 【介绍】

1.3 定义 【介绍.定义】

1.3.3 动态类型 【定义.动态.类型】

 

the type of the most derived object (1.8) to which the lvalue denoted by an lvalue expression refers. [Example: if a pointer (8.3.1) p whose static type is “pointer to class B” is pointing to an object of class D, derived from B (clause 10), the dynamic type of the expression *p is “D.” References (8.3.2) are treated similarly. ] The dynamic type of an rvalue expression is its static type.

 

由一个左值表达式指出的左值所引用的最终派生对象(1.8)的类型。【如果一个静态类型为“类 B 的指针”的指针(8.3.1)p 指向一个派生自 B(第 10 条)的类 D 的一个对象,则表达式 *p 的动态类型为“D”。引用(8.3.2)按照相似规则处理。】一个右值表达式的动态类型就是它的静态类型。

 

PREV [defns.diagnostic] | NEXT [defns.ill.formed] 上一页 【定义.诊断】 | 下一页 【定义.病态.形式】
阅读全文
0 0

相关文章推荐

img
取 消
img